donderdag 18 juli 2013

Houdbaarheid voedselbank

Wat me opvalt aan het eten van de voedselbank is de houdbaarheidsdatum.
Behalve dat ik dingen krijg die over de datum zijn (wat doorgaans gewoon te eten is) krijg ik ook spullen zonder houdbaarheidsdatum (Ik ga er vanuit dat juist die dingen langer houdbaar zijn omdat men snel ontdekt dat er foutieven zijn wat rechtstreeks naar de voedselbank gaat)

Dinsdag kreeg ik maar liefst 4 liter melk welke nog 1 dag houdbaar was. 1 pak konden we meteen weggooien omdat dit al zuur was geworden. De melk is houdbaar tot hij niet meer goed smaakt dus met die houdbaarheidsdatum hebben we niet zo heel veel te maken. Eerst proeven, dan beoordelen.
Op woensdag eet ik graag pannekoeken sinds 3 weken, want het blijft natuurlijk niet al te lang goed meer ;)

Net als de melk, is het zaak bij de toetjes, verse sappen en groenten stevig door te eten/drinken omdat het geen van allen de hele week houdbaar is.
Zo kreeg ik dinsdag 3 versbakken met bietjes en 2 broccoli stronken die wel aan consumptie toe waren. Dat gaat niet in 2/3 dagen.

Op dit soort momenten baal ik enorm dat ik slechts 2 vrieslaatjes heb anders kon ik de boel mooi invriezen.
2,5 brood, 1 pond shoarma, 1 zak diepvriesgroenten, 4 hamburgers, 1 doos ijs en 2 pizza's. De ruimte slinkt dan hard. Natuurlijk is er op dinsdag weer plek voor de nieuwe voorraad maar op dinsdagavond zijn de 2 laatjes helemaal vol.

Ik heb al eens gekeken naar een klein vrieskistje maar als de rubbers niet goed zijn dan vreet dat stroom en nieuw kan ik al helemaal niet betalen.

Wat betreft de pizza: Ik kreeg 1 pizza van de voedselbank. Kwam er een man naar me toe of ik de zijne toevallig ook wilde hebben. Nou, héél graag! Dat wordt smullen komend weekend, dat leek me wel een leuke traktatie om de vakantie in te luiden :)

5 opmerkingen:

 1. Veul vlees(soorten)kun je ook dezelfde avond nog bakken en dan kan je het gerust in de koelkast nog 2 tot 5 dagen bewaren, dat scheelt weer vriesruimte,-wel in de koelkast zetten, zeker met dit weer ;)-
  Lekker die pizza's!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een goed idee Kniepertje! Dat weet ik indd van vroeger van thuis uit. Was ik alweer helemaal vergeten. Dank voor de tip.

   Verwijderen
 2. Wat aardig van die man!
  Bietjes zou je nog kunnen inmaken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was zeker aardig Inenomdekas! Gisteren heb ik beide kids een pizza gegeven terwijl ik zelf een eigengemaakte groentenloempia at. De groenten daarvoor had ik ook van de voedselbank gekregen en is zoveeeeel lekkerder dan een gekochte loempia!

   Verwijderen
 3. Kun je niet af en toe iets bij een buurvrouw ofzo in de vriezer doen als je zoveel hebt? Ik weet niet of dit een optie is?

  BeantwoordenVerwijderen